تعمیرات و عوامل موثر بر آن

هدف این مقاله ارائه روش کمی جهت بهبود اجرای تابع تعمیرات و نگهداری از مینی لودر ها است.  از جمله آن می توان به افرادی که در ارتباط با مسایل تصمیم گیری اند اشاره کرد.

جدایی از تصمیم گیری در ارتباط با تعمیرات و نگهداری ، تسهیل در اتخاذ روش در مورد وجود نیروی انسانی ماهر محدود مسایل مورد نظر این مقاله می باشد.

در مقاله حاضر زمینه تغییراتی گوناگون و بررسی مغایرت ها مورد آزمون قرار گرفته است و روش های کمّی حل این قبیل مسائل راه حل های بهینه یا نزدیک نشان داده می شوند بنابراین ما به دنبال نشان دادن روش هایی هستیم که در آنها بهینه سازی تصمیمات در تعمیرات و نگهداری در این قبیل صنایع نهفته است.

در مینی لودر ها دارابودن سیستم عمومی نگهداری و پیشگیری با یک برنامه مدون نه فقط برای حفظ قدرت کارایی و دقت در عملکرد آنها بلکه جهت تضمین سرویس کامل و بی وقفه نیز مفید واقع می گردد اساس این سیستم علاوه بر نگهداری روزانه ارائه برنامه بازرسی منظم و تعمیرات و پیشگیری های گوناگون در فواصل زمانی معین برای هر دستگاه یا مکانیزم می باشد.البته طول فواصل زمانی طرح ریزی شده بستگی به مشخصات ویژه این قبیل مینی لودر ها و هدف و شرایط عملکرد کاری آنها دارد.در هر موسسه این سیستم دارای هدف های زیر می تواند باشد:

الف-نگهداری مینی لودر ها در وضعیتی که کارایی معمول و کیفیت قابل اعتماد را تضمین کند.
ب-جلوگیری از کارافتادگی اتفاقی مینی لودر
ج-افزایش کارایی از طریق اصلاحات و تعدیلاتی که در حین تعمیرات کلی طرح ریزی شده به عمل می آید.اهداف فوق به دو شکل نگهداری برآورد می شود.
۱-سرویس های عادی بین تعمیرات اساسی با برنامه.
۲-تعمیرات با برنامه نوئی شامل تعمیرات جزئی و متوسط و تعمیرات کاملا اساسی انجام سرویس های فنی مرتب بازرسی و کنترل شرایط فنی هر مینی لودر بر عهده متصدیان مینی لودر ها و نیز متصدیان مربوط به خدمات و نگهداری می باشد.
تجربه نشان می دهد قصور در رعایت استاندارد های عملی به خصوص در امر سرویس های منظم سبب افزایش فرسودگی و نیز از کار افتادن قطعات ویژه و ایجاد حوادث می گردد بنابراین نگهداری مرتب و رفع معایب جزئی از طریق تعمیرات توسط کارکنان فنی به موقع خواهد بود.
اقدامات پیشگیری که در برنامه های سرویس گنجانده می شوند مشتمل اند بر موضوعاتی چون:
الف-تمیز نگهداشتن دستگاه و قطعاتی که به هنگام کار در گرد و غبار در معرض فرسودگی شدید قرار گرفته اند.
ب-کنترل بر قطعات دقیق و حساس
ج-تعویض روغن و صافی های مربوطه در فواصل زمانی تعیین شده
د-بازرسی از تجهیزات مینی لودر بین تعمیرات با برنامه .
ه-انجام تعمیرات با برنامه معین.
کار یادداشت برداری از معایبی که باید با تعمیرات جزئی و تعمیرات کاملا اساسی رفع گردند یادداشتی که به نحو صحیح تهیه شده باشد در تعیین کیفیت و اندازه کار هایی که قرار است انجام گیرد و قطعاتی که باید تعویض شوند و در تخمین تعداد احتمالی نیروی انسانی و مواد لازم و هزینه تعمیرات کمک زیادی خواهد نمود.
انتشار این قبیل مقاله ها کوششی است در جهت رسیدن به آنچه که در فوق ذکر آن رفت و این کوشش ، زمانی به نتیجه می رسد که تداوم داشته باشد و ادامه آن هم میسر نیست مگر آنکه یکایک ما به مساله تعمیرات و نگهداری توجه خاصی مبذول داریم ولذا به جهت آنکه این گونه ماشین آلات عملکرد منظمی داشته باشند امر مراقبت و توجه سیستماتیک در نگهداری و سرویس و تعمیرات تخصصی آنها اجتناب ناپذیر است.

به هر حال امید است این مقاله برای مدیریت موسسات مفید واقع گردد به خصوص اگر تجربه روزمره نشان می دهد که مسایل و مشکلات مربوط به مینی لودر ها مشکلات جاری را پدید آورده است.

Enter your keyword