آشنایی با مینی لودر ها


مینی لودر همان گونه که از نامش پیداست ، ماشین چند کاره ای است که در ابعاد و سایز های مختلف توسط کمپانی ها تولید می شود.


بسته به نوع ، ظرفیت و توان کاری دسته بندی می شوند که هر کدام قابلیت مخصوص به خود را دارا می باشند. امروزه با توجه به کارآمد بودن مینی لودر ها در فعالیت های راهسازی و عمران شهری از اهمیت ویژه ای برخوردارند که امروزه در مصارف گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرند.


مینی لودر ها به طور پیش فرض دارای پاکت مخصوص حمل خاک یا اشیا دیگر هستند . از این جهت با لودر ها متشابه هستند اما تفاوت جالبی که این ماشین ها را با لودر ها متمایز می کند. قابلیت چند منظوره بودن آن ها می باشد و با توجه به ملحقاتی که قابلیت نصب را دارند دسته بندی می شوند که به برخی از ملحقات ( یا جلوبند ها ) مختصرا می توان اشاره نمود.

از این جهت با لودر ها متشابه هستند، اما تفاوت جالبی که این ماشین ها را با لودر ها متمایز می کند قابلیت چند منظوره بودن آن ها می باشد و با توجه به ملحقاتی که قابلیت نصب را دارند دسته بندی می شوند که به برخی از ملحقات ( یا جلوبند ها ) مختصرا می توان اشاره نمود.


با تعویض پاکت می توان دستگاه هایی از جمله بیل مکانیکی ، جاروب خیابانی ، شاخک لیفتراک ، پیکور (چکش هیدرولیکی) ، آسفالت تراش ، آسفالت بر ، تیغه برف روب ، برف خور ، گریدر ، بتونیر ، کمپتور ، نمک پاش و . . . اشاره کرد.


آشنایی با مکانیزم مینی لودر ها


تمامی مینی لودر ها با سوخت دیزل ( گازوییل کم گوگرد و یا گازوییل فوق کم گوگرد ) کار می کنند و دارای موتور های دیزلی با برندهای مختلف می باشند. سیستم حرکت مینی لودر ها هیدرولیکی می باشد. همین امر کنترل و اپراتورینگ آسانی رو فراهم آورده است.


مینی لودر ها از وزن ۷۰۰ کیلوگرم تا ۵۴۰۰ کیلوگرم تولید شده اند که بسته به نوع تغییر وزن و ابعاد نیز دارند. از حداقل عرض 1 متر لغایت 1.9 و طول 1.8 لغایت 4.3 متر تولید شده اند که بسته به نوع پروژه مربوطه انتخاب می گردند.
تمام مینی لودر ها از 4 چرخ و یا به صورت زنجیری( شنی ) تولید شده اند که بسته به نوع شرایط جغرافیایی و یا نوع زمین انتخاب می گردند.


در ایران به صورت عامیانه با نام بابکت شناخته می شوند که بابکت خود یکی از چندین کمپانی های سازنده می باشد. کشور های مختلفی از جمله ژاپن ، آلمان ، ایران ، چین ، ترکیه ، آمریکا ، کانادا ، سوئد ، فرانسه اقدام به تولید و صادرات مینی لودر نموده اند.


با توجه به پیشرفت تکنولوژی و فناوری ای که در صنایع و ماشین های مختلف حاصل شده است مینی لودر ها نیز از این امر مستثنا نبوده و تولید کنندگان این دستگاه ها با اضافه کردن فناوری های جدید و یا برطرف کردن عیب های مدل های پیشین در رقابت تنگاتنگی هستند که در مقاله بعدی به بررسی آنان می پردازیم.

واحد آموزش
فجر ماشین

Enter your keyword